De Tekstcheck

Leer mensen écht raken met jouw tekst

Begin je een nieuwe website of verkoop je een nieuw product of dienst? Wil je beter worden in schrijven?

De Tekstcheck is een heldere analyse van jouw tekst, zodat jij jouw doel(en) bereikt. Nu én in de toekomst.

Leer beter schrijven
Bereik jouw doel(en)
In zeven dagen geleverd

 

 

Wat is De Tekstcheck?

De Tekstcheck is, zoals de naam zo al zegt, een check op jouw tekst. Past de tone-of-voice bij de doelgroep? Weet de kop te enthousiasmeren tot verder lezen? Zijn er zinnen teveel of mist er misschien informatie? En hoe vinden de zoekmachines jouw tekst eigenlijk?

De Tekstcheck geeft een grondige analyse van jouw tekst, met suggesties, tips en feedback. Zodat jij jouw doelen bereikt en nóg beter leert schrijven.

Geschikt voor: Alle teksten. Van nieuwsbrieven tot webteksten en landingspagina’s en van brochures en flyers tot blogs.

Hoe analyseert De Tekstcheck jouw tekst?

Block 1

Doel

Is er een passende call-to-action?
Is de boodschap in het bericht aanwezig?

Of je nou iets wil verkopen of bepaalde informatie wilt overbrengen – elke tekst heeft een bepaald doel. Ik kijk onder meer of de kop helder is en uitnodigt tot de click, of er een passende CTA aanwezig is en of de informatie in de tekst bijdraagt aan het doel.

 

Block 2

Doelgroep

Heeft het de juiste tone-of-voice?
Begrijpt de lezer wat er staat?

Iedere tekst schrijf je ergens voor. Of het nou een Nintendo-fan, een innovatiefanaat of iemand die een gehoortoestel nodig heeft, is. Voelt diegene zich aangesproken? Begrijpt hij of zij wat er staat? Mist er misschien niet informatie?  

 

Block 3

Lay-out & structuur

Ziet de tekst er prettig leesbaar uit?
Zit er een logische rode draad in de teksst?

Als jouw tekst er aansprekend uit ziet, leest het automatisch ook fijner. Dit gaat verder dan afbeeldingen. Zijn je alinea’s niet te lang? Passen nog ergens tussenkopjes? En hoe zit het eigenlijk met de rode draad?

Block 4

Grammatica & stijl

Hoe zit het met de spelling & grammatica?
Wordt er voldoende gebruik gemaakt van actief taalgebruik?

Natuurlijk haken lezers af als er foutjes in je tekst staan. Maar daar houdt een leesbare tekst niet bij op: je krijgt tips voor synoniemen, actief taalgebruik en hoe je woorden schrapt zonder de boodschap te verliezen.

Block 1

SEO-basischeck

Staat de belangrijkste informatie vooraan?
Is de structuur van het artikel goed?

Kleine optimalisaties helpen je artikel al een stuk verder in de zoekmachines. Denk bijvoorbeeld aan een juiste scheiding van hoofd- en bijzaken of het toevoegen van relevante interne links.

Zo werkt het

Stap 1
Wat wil je met je tekst bereiken?

Wat wil je met je tekst bereiken? En voor wie is je tekst eigenlijk? In het formulier geef je antwoord op deze vragen – dit geeft mij extra handvatten om je tekst te beoordelen. De tekst zelf kun je via link of bijlage invoegen.

Stap 2
We gaan beginnen

Je aanvraag komt bij mij via de mail binnen. Uiterlijk de volgende dag stuur ik je een factuur en betaalverzoek.

Stap 3
De Tekstcheck is in volle gang

Heb je ‘m betaald? Dan ga ik voor je aan de slag. Ik neem je tekst, zinnen en woorden grondig onder de loep aan de hand van de vijf checks hierboven. Dit ontpopt zich tot een document met suggesties en feedback. Deze vind je in de zijbalk als opmerking. Daarnaast vind je onderaan een “Conclusie” met tips en tops voor in de toekomst.

Stap 4
Een tekst die mensen raakt

Uiterlijk zeven dagen na betaling krijg jij de resultaten van De Tekstcheck in je mailbox. Hierbij redigeer ik niet direct alles. Het is jouw tekst, dus pas de suggesties toe zoals jij wil.

Heb je naderhand nog vragen? Schroom niet om in het toetsenbord te klimmen! Ook voor andere vragen kun je terecht bij erik@deverhalenbekokstover.nl

De Tekstcheck

Leer beter schrijven
Bereik jouw doel(en)
In zeven dagen gecheckt

Doel
Doelgroep
Lay-out & structuur
Grammatica & stijl
SEO-basischeck

 

 

€59,- excl. btw

Vraag jouw Tekstcheck aan

  Naam

  Reviews

  • Ssst. Hier staat nog helemaal geen review. Als een van de eerste klanten, krijg je 50% korting. Hoef je alleen maar die eerste referentie voor te schrijven.
   De VerhalenbekokstoverDe VerhalenbekokstoverHelpt jou overtuigender schrijven

  Over mij

  Erik Feitsma

  Erik Feitsma

  De Verhalenbekokstover

  Al sinds ik een klein Erikje ben, bekokstoof ik schrijfsels groot en klein. De Nederlandse taal doorgronden en hier effectief mee spelen vind ik fantastisch. Daarom heb ik ook een website waarin ik precies dat doe. Nog leuker vind ik het om jou hierbij te helpen. Want het schrijven van teksten is ten slotte het mooiste dat er is.

  Bekokstoofde onder meer teksten voor